2017. augusztus 18., péntek

Vérszerződés 2015-2017



Talán ez a fejezet fog a legrövidebbre sikerülni… Igaz ez csak nagyjából 2,5 évet ölel fel napjainkig, de azért ezek sem voltak eseménytelen évek. Első sorban igyekeztünk a koncertekre minél nagyobb hangsúlyt fektetni, így elég sokfelé eljutottunk az országban 2015 / 2016 során. Többek között jártunk Pécsen, Hódmezővásárhelyen kétszer is, a már „kihagyhatatlan” Egerben, de Pilismaróton is volt szerencsénk egy festői környezetben fellépni a Duna parton. Na és persze néhány budapesti, első sorban Óbudai koncert sem maradhatott ki a sorból. Emellett volt pár külföldi meghívás is, például ellátogattunk ismét Milánóba. A próbák első sorban a koncert anyag megfelelő szinten tartására szorítkoztak, sajnos a távolság és a zenekar tagok egyéb elfoglaltságai miatt elég nehéz volt összehozni őket.
2016 legvégén Ymir elhagyta a zenekart. Szerencsére Ducó az Oi-korból készségesen felajánlotta, hogy kisegít minket, így a 2017-es évet már vele indítottuk. Néhány próba után februárban a Becsület Napja emlékére rendezett koncerten lépett először színpadra velünk. Majd márciusban jött a hagyományos egri Oi-kor / VSZ koncert. Áprilisban, Belgrádban jártunk, aztán ezzel le is zártuk a koncertek sorát, hiszen innentől kezdve minden erőnkkel és legfőképpen időnkkel a 25 éves jubileumi koncertre összpontosítottunk. Nem véletlenül… Egy 30 dalból álló műsort állítottunk össze erre az alkalomra, melyek között több olyan is szerepel, amiket valamelyik zenekar tag még soha nem játszotta. Emellett felkerestem egykori VSZ tagokat is, hogy néhány dal erejéig álljanak színpadra velünk újra. Emiatt még egy soproni hétvégét is beiktattunk a közelmúltban, hogy ott gyakoroljunk egy kicsit. És egy másik „csavar” a történetben, hogy Ducó segítségét hálásan megköszönve, augusztus 19-e után egy új gitáros veszi majd át Ymir egykori helyét, mégpedig Vince, a soproni MP40 frontembere. Vele először a jubileumi koncerten találkozhat majd a közönség.
Néhány nap van már csak hátra az augusztus 19-ei koncertig, amikor ezeket a sorokat írom. Igyekeztem át fogó képet alkotni a Vérszerződés eddigi munkásságáról. Remélem, hogy ez sikerült, és érdekes olvasmányt, valamint képi anyagot nyújtott sokatok számára. Szombaton találkozunk a koncerten! 


Geri - 2017-08-15















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése