2017. május 20., szombat

Hűség a végsőkig!




Ez a mondat hangzott el több évtizeddel a háború befejezése után Henri Joseph Fenettől egy interjú során. Ha valaki, aki tisztában volt a hűség jelentésével az ő volt és az SS Charlemagne katonái. Nekik lett volna választásuk, hogy nyugaton maradnak, de önként az ostromlott Berlin felé vették az irányt. Fáradtan, elcsigázva, de emelt fővel meneteltek Berlinbe, hogy a bolsevik pestis elleni harc utolsó csatájában részt vegyenek. A csata kimenetele nem volt kétséges, de a francia SS katonák voltak a védelem legfanatikusabb harcosai hűen a Becsületem a Hűség jelmondathoz.

Nem nehéz belátni, hogy a hűség az egyik legfontosabb érték számunkra nemzetiszocialisták számára. Hűség az eszméhez, a mozgalomhoz, bajtársainkhoz, családtagjainkhoz, hazánkhoz és Európához. Ez a hűség kötelez minket arra, hogy bármennyire is nehéz a jelenlegi helyzet a mozgalomban ne adjuk fel! Hiába árasztanak el minket emberalatti lények, pénzközpontú, szórakozásközpontú emberek, akik miatt sokaknak lett elege mindenből, akkor sem szabad feladni. Velük ellentétben dolgozzunk azért, hogy ha egyszer eljön az ideje, Fenet és bajtársai elé büszkén állhassunk oda, hogy mindent megtettünk, ami tőlünk tellett. Ott mindenki egyedül fog állni és nem mutogathat a másikra, hogy miatta szálltam ki, miatta adtam fel, ezért nem csináltam semmi értelmeset stb. Mindenki maga felelős a saját tetteiért.

Ők magasra tették előttünk a mércét, ahogy az elmúlt több, mint ezer év alatt sokan mások is. Küzdjünk azért, hogy mi is elérjük ezt! Ne hozzunk rájuk szégyent és emeljük fel büszkén azt a zászlót, amiért a vérüket hullatták!

Hűség a végsőkig!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése