2017. május 29., hétfő

Hősök napja - 2017


Az idén is elfogadtuk a HVIM Hősök napi megemlékezésének meghívását. Zártkörű eseményként lett behirdetve, de megelégedéssel láttuk, hogy idén sokkal több a résztvevő, mint tavaly.


A temető bejáratánál volt a találkozó, ahonnan közösen, rendezett sorokban elsétáltunk a Hősök nyughelyéhez.


A HVIM vezetősége tájékozatott minket, a katonasírok igen elhanyagolt állapotáról, de mégis meglepődve láttuk, hogy a hősökhöz méltatlan állapotok uralkodnak. A HVIM lelkiismeretesen megkezdte a sírok kitisztítását, de még mindig sok a teendő. Bátran tettünk ajánlatott az otthon maradt bajtársaink nevében is, hogy a továbbiakban mi is nagyon szívesen segítjük munkájukat.


Incze Béla nyitotta meg a megemlékezést. Néhány eredeti visszaemlékezés után, a Becsület Napján már ismert „VAGYUNK” rítussal és a „A hű bajtárs” /Ich hatt einen Kamaraden/című dal közös eléneklésével elértünk a koszorúzáshoz. Minden meghívott szervezet elhelyezte koszorúját és minden résztvevő gyújtott egy mécsest a Hősök emlékére.


Biztatunk minden bajtársat arra, hogy ápolják a Hősök emlékét, hisz ennyivel tartozunk, azért amit a hazánkért és értünk tettek.


Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen az eseményen és reméljük, jövőre újra találkozunk.


Végezetül „A hű bajtárs” /Ich hatt einen Kamaraden/című dal szövege:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése