2016. augusztus 4., csütörtök

Egy megkésett beszámoló, avagy így ünnepeltük 10 éves fennállásunkat.


Már korábban volt róla szó, hogy a HHS-el közös rendezvényt vállalunk, de ez idáig csak szóban terveztük. Mivel ők is 10 éves fennállásukat hívatottak ünnepelni, így kézenfekvő volt, hogy most jött el az ideje a közös munkának. Bár nem ez volt az első, hiszen az utóbbi években több megemlékezést is közösen szerveztünk, mégis ez volt az első olyan alkalom, hogy egy nagyszabású koncertet kellett levezényelni. A születésnapos csoportoknak már péntek reggel elkezdődött a munka, a külföldről érkezett bajtársak és zenekarok fogadásával. A nap végén aztán egy zártkörű ballada esten kapcsolódhatott ki mindenki. Az est jó hangulatban telt, bográccsal, italokkal és persze az elmaradhatatlan tortával. A fellépők közt megtalálható volt Barney , aki már korábban is játszott a magyar közönségnek,rajta kívül egy Németországból érkezett bajtárs is gitárt ragadott , aki szinte az összes örökzöld dalt eljátszotta kotta nélkül is , de ami megkoronázta a kiváló hangulatot , az a legendás Griffin fellépése volt , aki ezúttal is skótszoknyájában és skótdudájával állt színpadra . Az est végén a Magyar Hammerskins csapata átadott egy emlékplakettet az S4S gárdájának. Ezúton is köszönet érte!!!


Szombat reggel a csoportok ismét a külföldi bajtársak fogadásával és a koncert előkészületeivel kellett, hogy foglalatoskodjanak. Természetesen egy kisebb városnézés is belefért, hiszen csodálatos országunkat, ezúttal Budapestet, nem lehet elhagyni, míg nem mutattuk meg, még ha csak egy kevés idő is jutott rá. Ahogy múltak az órák, úgy vált egyre biztosabbá, hogy Stigger (ex-Skrewdriver), a Skrew You zenekar tagja és tulajdonképpen az este fővendége, nem jut el Magyarországra. Az információ, amit kaptunk, elég zavaros, de valamilyen rendőrségi intézkedés miatt késte le a repülőgépet.
Stigger ígéretet tett arra, hogy egy másik időpontban ellátogat kis hazánkba egy fellépés erejéig. A következő „pofont” a koncerthelyszínen kaptuk, amikor a tulajdonos közölte, hogy csak éjfélig van engedélye élő zenére……ez az apró részlet nyilván nem fért bele a több oldalas szerződésbe. No comment…… Ezáltal sajnos a zenekarok játékideje radikálisan lecsökkent , ezért utólag is elnézést kérünk.Viszont egy jó hír erejéig hagy térjünk el a tárgytól: A VENDETTA NOVEMBER 19-ÉN ÚJABB KONCERTET AD AZ EX-STINGERSBEN!!! Visszatérve a beszámolóhoz, a kezdésre szép számú közönség gyűlt össze Európa majd’ minden szegletéből és kezdetét vette a koncert.
Elsőként az OI-KOR csapott a húrokba, a megszokott lendülettel, majd a beígért Panzerfaust dalokkal tették fel a mércét magasra. Ismét bizonyították, hogy kiváló zenészek!


Utánuk az olaszországi Garrota következett. Aki szereti az olasz OI zenét, az velük megtalálta a számításait, hiszen hatalmas bulit kerekítettek a velük érkezett Varese Skins tagságával együtt. Köszönet illeti egyébként a Varese Skinheads tagjait, hogy ilyen szép számmal tisztelték meg ezt a kerek évfordulót, minthogy természetesen az összes külföldi bajtársnak is jár a köszönet, hiszen a mai beteg és elkorcsosult világban a fehér fiatalok összetartása rendkívül fontos!!!! Utolsó dalként menetrendszerűen érkezett az Avanti Ragazzi di Buda, amely már régóta egyfajta gesztus az olasz zenekarok részéről, ha nálunk járnak.


Utánuk a Vendetta lépett színpadra. Igyekeztek a rövid a játékidőbe minél több dalt beleszorítani, így felcsendült több közönségkedvenc nóta is. Azon kívül, hogy lendületes, energikus show-t toltak, még van varázsa, hiszen nem lépnek fel túl gyakran. Mivel ők is kevesellték az eljátszott dalok mennyiségét , ezért novemberben újra láthatjuk őket egy sokkal nagyobb repertoárral !



Őket követte a Srew You , akik annak ellenére is színpadra léptek , hogy ugye Stigger nem volt jelen. Griffin a mikrofonnál, Barney pedig helyettesített a gitárnál, nem is akárhogy… Nehéz leírni, megfogalmazni, hogy milyen előadást láthattunk. Teljes zsúfoltság a színpad előtt, óriási hangulat, közös éneklés. Aki nem volt ott, bizony bánhatja. Sajnos épp az ő idejük lett a legrövidebb, de így is maradandó élmény, aki láthatta-hallhatta őket



Utolsó fellépőként a Vérszerződés érkezett a színpadra. Ez mindig nagyon hálátlan feladat, de a srácok magasról tettek erre. Úgy kezdtek bele a nekik maradt kevés időbe, hogy a már kissé megfáradt közönség ismét talpra ugrott és együtt énekelte a bandával az összes dalt. Eljátszottak rég és új nótákat, na meg persze a Hammerskins örökzöldeket, a szép számban jelen lévő Kalapácsok nagy örömére.


Összefoglalva egy nagyon jó koncertet láthatott a közönség, méltó volt a 10 éves évforduló megünneplésére. Köszönet mindenkinek, aki eljött, köszönet a zenekaroknak.
S4S

Novemberben találkozunk az ex-Stingersben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése