2016. október 31., hétfő

Bőnyi tragédia: NNI kivagyiságától, Áder rokoni szálán keresztül a CIA-s újságírásig


Próbáljuk együtt átlátni Győrkös István ügyének zavaros körülményeit, ami egyáltalán nem könnyű feladat, mert a fideszes habony-művek, a CIA-s Index dezinformációi keverik a mocskot a pártpolitika bugyraiban, nem beszélve a „szélsőjobboldalt” általánosító hozzáállásról.


Zavaros történet és a legéletszerűbb verzió

Az első verzió, amit a tévében és főleg a fideszes médiában hallhattunk, hogy még kopogni sem volt idejük a nyomozóknak, máris fejbe lőtte őket Győrkös, a szélsőséges hungarista vezér. Ez már akkor is életszerűtlen verzió volt, hiszen senki sem gondolja komolyan, hogy betárazott gépkarabéllyal ül otthon valaki és várja, hogy mikor jelennek meg a rendőrök a háza előtt, hogy lelője őket. És miért lőné le, mikor lehet, hogy nem is őt keresik, vagy teljesen más ügyben jöttek?
A második verzió állítólag magától Győrköstől származik, de csak azért állítólag, mert a kirendelt (!) védőügyvédje mondja, tehát lehet, hogy ezt csak ő találja ki, vagy az igencsak idős Győrkös beszélt félre az altatásból felébredve. A lényeg, hogy ő csak fel akarta tartóztatni a rendőröket, ezért maga elé tartotta a gépkarabélyát, ami véletlenül elsült. Hát, ez sem tűnik túlságosan életszerűnek, hiszen nem sül csak úgy el véletlenül egy gépkarabély. Egyébként a sok okoskodónak nem ártana tisztában lennie azzal, hogy legálisan is tartható gépkarabély, sportfegyverré, félautomata üzemmódúra átalakítva – lehet Győrkösnek is így volt fegyvere?
Az MNA közleménye szerint teljesen máshogyan történt az eset. A civilruhás rendőrök a hátsó udvaron keresztül érkeztek, bemászva a kerítésen át a birtokra, majd ott a kutya lelövésével fenyegetőztek, és ekkor dördültek a lövések.
Győrkös fiainak nyilatkozatai alapján – és talán ez az egyik leghitelesebb forrás-, szerint a civil ruhás nyomozók és Győrkös között volt a félig nyitott ajtó és a felesége (aki ajtót nyitott talán?), mire a rendőrök félresodorták az idős nőt, tüzet nyitottak Győrkösre, aki visszavonozta a tüzet gépkarabélyából.

Video : https://vk.com/video207753182_456239056?hash=57feba832786e2ec

Az utóbbi azért is tűnik életszerűbb verziónak, mert nem egyszer volt már házkutatás az MNA-soknál, tehát pontosan tudhatták hogyan zajlik az ilyesmi, mi a jogi követelménye egy rendőri intézkedésnek és házkutatásnak és pont ezen ismeretből fakadóan, az idős korára nyilván makaccsá vált Győrkös ezt kérhette rajtuk számon és ezért nem is akarta őket beengedni. Lehet valóban a hátsóudvaron érkeztek, és a kutyaugatást hallva már felkészülhetett a házban a “hívatlan vendégek” fogadására. Ha így történt, akkor az megmagyarázza, hogy miért is tárazta be a gépkarabélyát. Teljesen életszerű reakció egy idős embertől (de bárkitől), hogyha kutyaugatást hallva, kinéz az ablakon és ott két embert lát a saját udvarán, akkor megpróbál védekezni, ahogy tud. A tragédiának egyértelműen az NNI nyomozóinak szakmaiatlansága és felsőbbrendű, törvények felettiséget sugárzó hozzáállása lehet a kiváltó oka.




Ha Győrkös valóban a rendőröket akarta volna megölni, és mintegy heroikus akciónak felfogva az életének utolsó perceit, akkor nem adta volna meg magát a TEK egységeinek, nem tagadta volna, hogy rendőrök megölésével fenyegetőzött, és pláne nem mond köszönetet a kórházi ágyról a kommandós egységeknek, hanem velük is felveszi a harcot.

Az NNI súlyos kivagyisága

Az NNI nyomozóinak bunkóságát a teréz körúti robbantás nyomozásában láthattuk, például akkor, amikor volt kollégáikat nagyon bunkó és primitív módon zaklatták.
Ha így viselkednek volt rendőrökkel, akkor vajon egy “náci, fasiszta, nyilas” stb. öregembernek a jogait mennyire vették figyelembe? Nyilván semennyire, és most meg is lett a következménye ennek a szervezeti kulturálatlanságnak, annak, hogy folyamatosan törvények felett állóknak képzelik magukat minden ügyben az NNI-sek, akiknél ez annyira kórossá és beidegződötté vált, hogy a fegyveresek elfogására, ártalmatlanítására szakosodott kommandós egységeket sem hívják segítségül “majd mi megmutatjuk” felkiáltással. Nem mellesleg, ők nyomoztak és jártak el teljesen szakmaiatlanul a Budaházy-ügyben is, aminek köszönhető, hogy megkérdőjelezhető az egész vád.

A pártpolitika mocska

Egyértelmű és várható volt, hogy a “szélsőjobboldallal” való leszámoláshoz használják fel ezt az esetet. A Habony-művek izzadságszagúan próbálja összemosni a Betyársereget, a HVIM-t, de legfőképpen a Jobbikot Győrkössel, holott a valóság az, hogy több éve a saját szervezetével sem ápolt jó viszonyt már az egykori MNA-vezető, nemhogy ezekkel a szervezetekkel. Sőt, még az egységes MNA időszakában élesen bírálta mind a HVIM-et, mind a Jobbikot, nem kis belső feszültséget okozva a nemzeti oldalon. A nemzeti oldal pedig gyakorlatilag kitaszította magából a kommunistákkal barátkozó MNA-t, ezért is következett be a szakadás, illetve Győrkös teljes eltávolodása a saját mozgalmától. Visszahúzódóan élt az elmúlt években, mozgalmi, politikai szerepvállalása nem volt.
Ez a fideszes szennymédiát nem érdekli, és mindent elkövetnek a kapcsolatok kimutatásához, belekényszerítve a Jobbikot a folyamatos elhatárolódásba, hiszen a hatalom elemi érdeke, hogy a Jobbik eszmeiségét és kemény magját alkotó, egykoron a radikális nemzeti oldalhoz tartozó személyeket leválassza a pártról, hiszen egy ilyen módon domesztikált Jobbik már nem jelenthet számára veszélyt.
A Jobbik belekeverése az ügybe, a néppártosodást is hitelteleníti, így a párt megfelelési kényszerben szenvedői, a média által tematizált és uralt egyénei igazolni látják az ilyen és ehhez hasonló ügyekben a Jobbik múltjának megtagadását, a volt bajtársak száműzését, míg a Jobbik régi motorosai természetesen nem akarnak a médianyomásnak engedni, és visszautasítják az összemosási kísérleteket.

Az Index és a CIA

Milyen érdekes, hogy az egyébként az Orbán-rezsimet rendszerint bíráló Index sem foglalkozik a képet árnyaló nyilatkozatokkal, csak és kizárólag a hivatalos (ha úgy tetszik fideszes) verziót nyomatják, annyi különbséggel, hogy ők minden cikkükben az orosz titkosszolgálati szálat erőltetik. Például orosz fegyverekről beszélnek, mintha maga Putyin küldte volna ezeket a fegyvereket Győrkösnek, nem pedig arról lenne szó, hogy Magyarországon a fegyverek jelentős része orosz gyártmányú… Ezeket a cikkeket az a Dezső András jegyzi, aki mindig nagyon jól értesült, és főleg a titkosszolgálati, háttérinformációkkal megáldott anyagokat rak össze. Az Index egyértelműen a CIA kottájából játszik ez esetben is, és ez most felülírja a Fidesz-ellenességüket is. Lehet ütni az „oroszbarát szélsőségeseket”.

Áder rokona?

Megjelentek az interneten olyan félinformációk, pletykák, de még az MNA általi, később törölt közlemény is, hogy Áder János, köztársasági elnök rokona Győrkös István. Ezt gyorsan cáfola a köztársasági hivatal, miszerint nincsen rokoni kapcsolat “bőnyi rendőrgyilkos” és a köztársasági elnök között. Információink szerint ez valóban így is van, azonban Győrkös feleségének annál több köze van az Áder családhoz, nevezetesen, hogy Áder János apja Győrkösné testvére. Ez elvileg teljesen mellékes szál az ügy szempontjából, de azért felvet néhány kérdést, főleg a nemzetbiztonsági kockázatok körül, hogy vajon Áder Jánost kérdezték-e erről valaha…

A hozzáállásunkról

Nem Győrkös Istvánt akarjuk mentegetni a cikkünkkel, pusztán árnyalni szeretnénk a kialakult, Habony-művek végtermékeként előadott verziót. Tragédia történt Bőnyben, aminek okai messze nem “szélsőséges fegyveres szervezetek működése”, vagy a “hungarista ideológia”. Megdöbbentő, hogy Magyarországon a kollektív megbélyegzés és büntetés csak és kizárólag a “szélsőjobboldaliakra” vonatkozik, ami halmazt persze a média alakítja tetszése szerint. Hányszor hallottuk például a cigányság kapcsán, hogy nincs cigánybűnözés, és nem szabad az egész cigányságot egy kalap alá venni? Vagy megfordítva, hallottunk-e olyat, hogy amikor egy taxis/vízszerelő/gázszerelő/akármi elkövet egy bűncselekményt, akkor az összes taxis/vízszerelő/gázszerelő/akármi bűnös lenne és be kellene őket tiltani? Hány ilyen és ehhez hasonló eset fordult elő a szélsőjobboldalon? Ez az első és reméljük utolsó, pedig évente vannak házkutatások az elméletileg nagyon szélsőséges, fegyvereket rejtegetők között.
(Zrínyi – Patrióta.info)


Forrás : http://patriota.info/bonyi-tragedia-nni-kivagyisagatol-ader-rokoni-szalan-keresztul-a-cia-s-ujsagirasig/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése